Lider Pokreta za pravdu i red Nebojša Vukanović podnio je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i premijera Republike Srpske Radovana Viškovića.

Prijavu je predao Okružnom javnom tužilaštvu zbog zloupotreba položaja i ovlaštenja te drugih krivičnih djela.

Vukanović kaže da ni bivši gradonačelnik Banjaluke IGor Radojičić koji je bio iz SNSD-a ne bi potpisivao nezakonite transfere novca koje navodi aminuje Stanivuković u saradnji sa Vladom, ali i liderom SNSD-a Miloradom Dodikom.

Ovaj put u fokusu je izgradnja dvorane za ATP chalenger 250 koji bi se trebao u Banjaluci desiti u aprilu, a koji je zbog radova u Beogradu, porodica Đoković odlučila realizovati u gradu na Vrbasu.

Vukanović optužuje Stanivukovića da je nenamjenski, mimo ugovora i procedura prebacio Teniskom savezu RS već 5 miliona KM, te da namjerava podići kredit od 25 miliona KM, te sav finansijki teret prebaciti na turnir. Navodi da firma sina Željke Cvijanović gradi objekte.

“Ovo je hajdučija”, glasan Vukanović, koji i dalje stoji kod toga da je Stanivuković u simbiozi kako kaže sa režimom Milorada Dodika, da pogoduje krupnom kapitalu i SNSD tajkunima.

“Da sam znao da će piti kafu sa Dodikom, nikada ga ne bih podržao za gradonačelnika”, ističe.

Dodao je da i to da je on na poziciji ministra unutrašnjih poslova, “da bi uhapsio Stanivukovića i poslao ga u pritvor dva dana”, ali je istakao i to i da je opozicija osvojila vlast, on ne bi bio ministar, jer ga kolege ne bi podržale.

Vukanović je rekao da je “Stanivuković pokazao svoje pravo lice i da je on jedna obična prevara”.

– Krivičnu prijavu podnosim zbog njegove izjave da treba biti ‘hrabar i nekad donositi odluke na ivici normativnih akata i prava’. Gospodin Stanivuković prvo je prebacio 5 miliona KM na račun Teniskog saveza, a plan je bio da još 10 miliona prebaci Vlada RS. Teniski savez RS nije ugovorni organ i nema obavezu raspisivanja javnih nabavki za trošenje novca koji su javni i onda su oni našli taj način da se izbjegne rad u skladu sa zakonom – rekao je Vukanović.

On je dodao da je krivično djelo što se gradi bez građevinske dozvole i bez regulacionog plana.

– Sad vidimo da je Grad Banjaluka investitor, a gradi se preko Teniskog saveza RS. Gradi se bez projekta koji nikad nije revidiran – rekao je Vukanović i dodao da se ništa nije promijenilo, jer iste firme koje su ranije radile sa Gradom Banjaluka i sada rade.

FOTO: Banjaluka.net

Izvor: banjaluka.net