Uprava policije MUP KS podnijela je Tužilaštvu BiH krajem prošle godine izvještaj o počinjenju krivičnog djela protiv inspektora ove uprave Adisa Prašovića, koji se sumnjiči da je iz policijskog sefa ukrao više od 50.000 KM.

Akcija “Insajder”

Sve će, kako se saznaje, vrlo brzo rezultirati podizanjem optužnice. Prašović je uhapšen prošle godine u akciji „Insajder“ pod sumnjom da je kriminogenim osobama otkrivao informacije iz istrage.

Otkrila ga je Sky aplikacija, a vjeruje se da je godinama sarađivao s pritvorenim Admirom Arnautovićem Šmrkom i pripadnicima njegove kriminalne bande.

Prašoviću su nakon hapšenja određene mjere zabrane.

No, kada je u pitanju nestali novac, Prašović se sumnjiči da ga je otuđio iz sefa MUP KS, koji je, prema naredbi opštinskih i kantonalnih sudova, bio deponiran nakon određenih pretresa i akcija.

Nakon hapšenja i daljnjim provjerama utvrđeno je da je Prašović na šokantan način krao novac iz sefa.

Pod suspenzijom

Otkriveno je da je uzimao koverte s novcem i u njih stavljao papir. Na taj način uzeo je više od 50.000 KM. Protiv njega je izvještaj i podnesen zbog nestanka novca, ali i zloupotrebe položaja, piše Dnevni Avaz.

Međutim, Prašović, koji se nalazi pod suspenzijom, bit će optužen i u predmetu vezanom za Sky aplikaciju i odavanje tajnih podataka. Sarađivao je s brojnim kriminalcima.

Kockarski dugovi

Razlog zbog kojeg se Prašović odlučio na ovakav čin jeste, kako se saznaje, taj što je zapao u kockarske dugove.

Iako je važio za jednog od boljih inspektora, prijeti mu izbacivanje iz službe.

Izvor: avaz/Srpskainfo