Stonoteniserka Marija Gnjatić proglašena je za najboljeg sportistu grada Prijedora za 2022. godinu, na večeras održanom 53. Izboru najboljeg sportiste. Gnjatićeva, koja je član Stonoteniskog kluba “Prijedor”, prošle godine bila je druga na seniorskom Prvenstvu BiH u parovima, a treće u pojedinačnoj konkurenciji, a tu je i ciijeli niz  medalja na državnim i republičkim takmičenjima, što u seniorskim što u juniorskim kategorijama. Takođe, Gnjatićeva je nastupala za reprezentaciju BiH, na Evropskom pojedinačnom prvenstvu koje je održano u Minhenu, kao i na Balkanskom prvenstvu.

– Velika mi je čast što sam već drugu godinu za redom najbolji sportista našeg grada. I ovo mi je dodatna motivacija da u ovoj godini ostvarim još bolje rezultate – rekla je Gnjatićeva.

Drugo mjesto zauzeo je Danilo Vukotić, član Tekvondo kluba “Ljubija”,  a treće biciklista Siniša Lukić iz Biciklističkog kluba “Kozara Procycling”.

Za najuspješnijeg mladog perspektivnog sportistu proglašen je Pavle Egić, iz Košarkaškog kluba “Hunters”. On je, se seniorskom selekcijom ekipe, osvojio drugo mjesto u Drugoj ligi Republike Srpske. Sa reprezentacijom BiH nastupio je na U-16 Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu, gdje su zauzeli šestu poziciju.

– Mnogo mi znači ova nagrada. Jer mi pokazuje da se moj trud  koji ulažem isplatio. Ujedno je i dodatni motiv i meni i mojim klupskim kolegama da još jače treniramo i da idemo ka zacrtanim ciljevima – rekao je Egić.

Najbolja muška ekipa u protekloj godini su padobranci Aerokluba “Prijedor”, dok je ženska Stonoteniski klub “Prijedor”.

Proglašen je i najbolji trener, Goran Unčanin iz Stonoteniskog kluba “Prijedor”, a najuspješniji sportski radnik je Milan Tankosić.

Jubilarne nagrade doijeljene su TK “Dr Mladen Stojanović” za 90 godina, KK “Prijedor Spartak” za 50, te ŽKK “Mladost” za 40 godina postojanja i rada.

Uručena su i  posebna priznanja za rezultate postignute u veteranskim takmičenjima, i to Milanu Tomašu (Klub borilačkih vještina “MAT Defense” i Radenku Marinoviću (Džudo Klub “Prijedor”).

Garadonačelnik Prijedora Slobodana Javor rekao je da je ovaj grad uvijek u znaku sporta, te da su u gradskom budžetu ove godine izdvojeo 450.000 Km za sport, te još 200.000 KM za nabavku sportske opreme.

– Tu su i stipendije za perspektivne sportiste. To je podstrek za njih da se nastave baviti sportom. Da što vise treniraju, ali i da se druga djeca na njih ugledaju i da krenu njihovim stopama – izjavio je Javor, rekavši da rezulati prijedorskih sportista jasno govore da Prijedor ima čim da se ponosi.

Organizator manifestacije je “Kozarski vjesnik”, a pokrovitelj Grad Prijedor.

– Naša medijska kuća, pored toga što je organizator izbora najboljeg sportiste Prijedora, je i hroničar dešavanja u našem gradu. A tu spadaju i ona sportska. I mi ćemo nastaviti da pratimo naše sportiste i njihove uspjehe – izjavio je v.d. direktora ove medijske kuće Goran Vujčić.

Izvor: kozarski