Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci Vlado Đajić saopštio je danas da će 20 ljekara UKC ove godine nastaviti edukaciju u Univerzitetskoj bolnici u Beču.

Đajić je zahvalio rukovodstvu bolnice u Beču i šefu Centra za ginekološku endokrinologiju u ovoj zdravstvenoj ustanovi Peteru Frigu na nesebičnoj pomoći i saradnji koja traje godinama, saopšteno je iz UKC.

Direktor UKC prisustvovao je danas u Predstavništvu Republike Srpske u Beču dodjeli Ordena krst milosrđa doktoru Frigu, koji mu je uručio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik povodom Dana Republike.

– Zajedno sa predsjednikom Dodikom, šefom Predstavništva Republike Srpske u Austiji Mladenom Filipovićem, te doktorom Borisom Goronjom dogovoren je nastavak uspješne saradnje naše ustanove sa doktorom Frigom i AKH klinikom iz Beča – rekao je Đajić.

Đajić je zahvalio svima iz dijaspore koji godinama ulažu u Republiku Srpsku i razvijaju veze sa ljekarima iz Austrije i cijelog svijeta, ističući da je rezultat toga i dodjela Ordena doktoru Frigu.

Direktor UKC boravi u posjeti Austriji, gdje je sinoć prisustvovao Svetosavskom balu na kome su se okupili ugledni predstavnici srpske zajednice iz Austrije i drugih zemalja kao i zvanice iz Srbije i Republike Srpske.

– Drago mi je da se naši zemljaci u Austriji i drugih zemalja okupljaju, druže i podržavaju i vole svoju Republiku Srpsku – rekao je Đajić.

Izvor: banjaluka.net