epa10369381 Denver Nuggets center Nikola Jokic (C) looks to pass the ball while being guarded by Los Angeles Lakers center Thomas Bryant (L) and Los Angeles Lakers guard Dennis Schroder (R) during the fourth quarter of the NBA basketball game between the Denver Nuggets and the Los Angeles Lakers at Crypto.com Arena in Los Angeles, California, USA, 16 December 2022. EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN SHUTTERSTOCK OUT

Nova MVP partija našeg reprezentativca.

Denver Nagetsi ostvarili su novu pobjedu na gostovanjima, a ovaj put pali su Šarlot Hornetsi 119:105.

Srpski reprezentativac Nikola Jokić predvodio je tim iz Kolorada sa 30 poena, 16 skokova i deset asistencija, uz fenomenalno prvo poluvrijeme. Sa druge strane raspoloženi su bili Gordon Hejvord i Pi Džej Vašington. Bivši krilni igrač Bostona takođe je odigrao odlično prvo poluvrijeme, a meč je završio sa 21 poenom, dok je Vašington ubacio jedan više.

Izuzetno loše u utakmicu ušli su Denver Nagetsi po ko zna koji put ove sezone, pa su tako domaći ekspresno stigli do dvocifrene prednosti (13:2) već u prvih nekoliko minuta meča, piše Sportal.

Nastavili su izabranici Majka Melouna da budu neprepoznatljivi i u narednim minutima, a raspucani Šarlot predvođen Hejvordom u tim momentima znao je ovo da iskoristi.  Vrlo brzo prednost Hornetsa otišla je i na +15, ali su se tada Jokiću priključili i ostali saigrači, a ponajviše Kristijan Braun, pa tako Denver sa zadovoljavajućih sedam poena minusa ulazi u drugu četvrtinu.

Kao preslikana bila je i druga dionica. Ponovo katastrofalan početak kvartala od strane Nagetsa što domaći koriste i ponovo odlaze na maksimalnih 15 poena prednosti predvođeni i dalje nevjerovatnim Hejvordom. On je prvo poluvrijeme završio sa 17 poena uz svega dva promašaja iz igre, bez slobodnih bacanja.

Nakon dosta praznih minuta gosti prekidaju post i prave seriju 10:0 kojom se vraćaju u igru i ponovo zadovoljniji završavaju četvrtinu – 60:57. Njihov predvodnik bio je sjajni Jokić koji je već poslije 24 minuta imao 20 poena, devet skokova i pet asistencija, te nagovijestio potencijalni novi tripl-dabl.

Kako to inače biva, kada dva puta ispustite ogromnu prednost protiv favorizovanog protivnika, on vas uglavnom “samelje” u nastavku meča, a baš takvu sudbinu imao je tim Šarlota. Početak drugog poluvremena bio je u znaku sjajne igre Nikole i cjelokupnog Denvera. Braun je nastavio da bude sjajna potpora našem reprezentativcu, a priključili su se i Čančar, Koldvel-Poup, te Porter koji je odigrao daleko bolje drugo poluvrijeme, za prvu dvocifrenu razliku u korist gostiju – 81:71.

U ovom ritmu nastavilo se do kraja meča, pa su na kraju igrači gostujućeg tima vrlo lako slavili. Nakon kiksa od prije dve večeri, Denver se večeras iskupio i ovo je njihova 39. pobjeda, uz 18 poraza.

Izvor: Srpskainfo