Zbirka priča “Žene bez muškarca” Milke Vasić-Glušac, promovisana je večeras u Gradskoj čitaonici u Prijedoru. Autorka je među korice zbila kratke priče za dugo pamćenje, u kojima će se pronaći svaka žena.

“Riječ je i zbirci priča o ženama s ovih prostora, te o ženskim i muško-ženskim odnosima i problemima u savremenom vremenu. Kako piše recenzent ove knjige, iako su muškarci sa Marsa, a žene sa Venere, moramo skupa da živimo, da se poštujemo, da ne zanemarimo naša osjećanja, to je poruka ove zbirke priča”, kaže ona.

Milka Vasić-Glušac porijeklom je iz Kostajnice, a živi u Beogradu. Piše poeziju i prozu za djecu i odrasle, a 2019. godine objavila je Zbirku poezije “Moj skriveni svet”. Promociju u Prijedoru organizovala je Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije”.

“Kada je riječ o konkursu Narodnе bibliotekе “Ćirilo i Metodije” za izbor publikovanih djela zavičajnih pisaca s područja prijedorske regije, ovo je druga promocija u toku ove godine. Drago nam je što smo imali priliku da ugostimo gospođu Vasić-Glušac da svoju zbirku priča predstavi i publici u Prijedoru”, rekla je Vedrana Tošić, bilbiotekar Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije”.

Iz Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije” ističu da će krajem ovog mjeseca biti promovisana knjiga “Stotinu najboljih vesterna” Vladimira Vučenovića, a početkom marta knjiga “Mitsko-magijski tragovi u narodnoj kulturi prijedorske regije”, etnologa-kustosa Marije Radaković.

Izvor: kozarski