epa04298190 The new defender of Inter Milan, Nemanja Vidic of Serbia, during his presentation in Appiano Gentile, Italy, 04 July 2014. EPA/MATTEO BAZZI

Poznati srpski trener Slavko Matić, danas angažovan u najstarijem afričkom klubu, Harts of ouku iz Gane, pisao je predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, povodom izbora za predsjednika Fudbalskog saveza Srbije.

Uz hrpu obrazloženja, zbog čega veliki fudbaler zaslužuje podršku da se nađe na čelu srpske kuće fudbala. Pismo prenosimo u cjelosti.

– Poštovani g. predsjedniče, pišem Vam povodom kandidature i izbora za predsjednika Fudbalskog saveza Srbije.

Godinama stojite uz vaš slogan „Budućnost Srbije”, koji zvuči jako moćno, liderski i odgovorno, ideološki ostvarljivo…

Ako želimo da imamo budućnost fudbalske Srbije, i ako neko treba da bude predsjednik FSS, onda je to Nemanja Vidić. Kad ako ne sad!?

Mnogo je razloga – kapiten Crvene zvezde, Spartaka iz Moskve, Mančester junajteda, Intera, to ne može svako. Može samo neko ko ima izrazite liderske i ljudske osobine, neko vreijdan, razuman, hrabar, pošten,  poštovan i ko poštuje, odgovoran, disciplonovan, školovan, inteligentan, ko zna šta i kad treba, neko ko je Spartanac, fer-plej igrač, a to je Nemanja.

Ako već, Bogu hvala, imamo takvog čovjeka, i on želi da preuzme tu odgovornost i vodi naš fudbal, to znači da je spreman da se bori sa nadolazećim, mnogobrojnim, izazovima…

Spreman je da da pokrene fudbalsku Srbiju. Nažalost, mi ne stojimo u mjestu, drugi napreduju. Krajnje je vrijeme da budemo fudbalska mašinerija, jer mi to možemo samo do sada nismo znali kako. Krajnje je vrijeme počnemo više da radimo u interesu stotine hiljada talentovanih fudbalera, naše „budućnosti” koja čeka istinskog fudbalskog vođu. Krajnje je vrijeme da fudbalska Srbija krene da se penje ka vrhu fudbalske Evrope i svijeta.

Ne sumnjajte da se Nemanja Vidić neće konsultovati i neće posavetovati kada bude mislio da to treba sa velikim fudbalskim radnicima i legendama, fudbalskim vucima sa velikim iskustvom, kao što su poštovani g. Bjeković, g. Džajić…Ali ako želimo da gledamo u budućnost, a to želimo, onda  moramo ka njoj  i krenuti sa mlađim snagama i novom energijom.

To moramo početi sa nekim ko je cijenjen i obožavan u cijelom svijetu, taj neko treba da nas predvodi. Neko ko se fudbalski razvijao i kao fudbaler i kao funkcioner školovao u najvećim fudbalskim strukturama, sa kontanktima po cijelom svijetu, kojem se cijeli sportski, ne samo fudbalski, svijet klanja i poštuje. Neko ko je ne smijem to nikako zaboraviti „rastao”, uz najvećeg trenera, a još važnije za Nemanju i sve nas fudbalskog „menadžera”, Ser Aleksa Fergusona. Samo jedan mjesec učenja o sportskom menadžmentu sa njim je mnogo, a bilo je tu mnogo godina zajedničkih uspjeha, trofeja i rekorda.

I mnogo važno g. predsjedniče je to što će Nemanja Vidić ujediniti fudbalsku Srbiju. Obožavan do neba sa jedne strane Topčiderkog brda, ništa manje poštovan sa druge…

Imao sam obavezu da Vam napišem kratko pismo g. predsjedniče, jer nemamo više vremena za gubljenje, zbog ljudi  koji vole fudbal, zbog nas koji se trudimo da živimo od njega, zbog svih mladih fudbalera koji vide ljepšu budućnost”sa njim i kroz njega.

U nadi da ćete pronaći par minuta i pročitati ove redove,  sportski vas pozdravlja Slavko Matić UEFA PRO licencirani trener, veliki navijač Partizana i poštovalac Crvene zvezde i svih ostalih klubova naše najljepše zemlje, obožavalac fudbala.

Srećan praznik Sretenje Gospodnje, srećan Dan državnosti. Živjela Srbija! – navodi se u pismu, koje je stiglo na adresu Sportkluba.

Izvor: Srpskainfo