Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i svim građanima Srbije Dan državnosti – Sretenje, uz poruku da su svi u Srpskoj izuzetno ponosni što je ta zemlja, s Vučićem na čelu, svake godine ekonomski i politički jača i kao takva veliki oslonac svim Srbima gdje god da žive.

Poštovani gospodine predsjedniče, povodom Dana državnosti Srbije Sretenja, zadovoljstvo mi je da Vama i svim građanima Srbije uputim najiskrenije čestitke i poželim mnogo uspjeha u razvoju zemlje, naveo je Dodik u čestitki.

On je poručio da Srbija u Srpskoj uvijek ima iskrenog i pouzdanog saradnika i prijatelja, jer ih povezuju snažne i neraskidive veze, bratska ljubav, zajedničko nasljeđe, porijeklo, prošlost, kao i svijetla budućnost, u šta vjeruje.

– Želim da iskoristim i ovu priliku da Vama i državnom rukovodstvu Srbije izrazim zahvalnost na nesebičnoj pomoći u proteklom periodu koja se ogleda u brojnim projektima realizovanim u Srpskoj, kao i na novima sa kojima ćemo nastaviti da stvaramo uslove za bolji život naših građana – naveo je Dodik.

Dodik je Vučiću poželio jaku, stabilnu i naprednu Srbiju, uz izraze posebnog poštovanja i uvažavanja.

Predsjednik Srpske prisustvovaće danas u Beogradu dodjeli odlikovanja koje će predsjednik Srbije uručiti zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti Srbije.

Dodik će svečanosti prisustvovati u 12 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu, najavljeno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Srbija danas obilježava Sretenje – Dan državnosti, u znak sjećanja na 15. februar 1804. godine kada je podignut Prvi srpski ustanak pod vođstvom vožda Karađorđa i kada je 1835. godine donesen Sretenjski ustav, prvi moderni Ustav Srbije.

Autor: SRNA/Srpskainfo