Hrvatski fitnes trener, Marko Lončar uhapšen je zbog silovanja i nanošenja teških tjelesnih povreda svojoj ženi. Terete ga da je dva puta silovao ženu, kao i da je pretukao.

Optužen je da je silovao svoju partnerku u periodu od juna 2020. godine i da je drugom prilikom nad njom počinio porodično nasilje, a da ju je prije nedelju dana pretukao, nanjevši joj teške povrede.

Lončar (35) je inače na javnoj televiziji demonstrirao kondicione vježbe u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” i povezivao se sa lancem teretana. Bio je i na naslovnicama fitnes časopisa. Inače, veoma je aktivan na društvenim mrežama.

Županijsko državno tužilaštvo u Velikoj Gorici objavilo je saopštenje u kojem se navodi da „postoji osnovana sumnja da je 35-godišnji osumnjičeni počinio prvo krivično djelo početkom juna 2020. godine na štetu partnera i da je prije četiri godine počinio drugo krivično djelo na njenu štetu, kao i da joj je 8. februara 2023. godine nanio više tjelesnih povreda“.

Kako prenose mediji, on je u zagrebačkom Sopotu svoju partnerku držao za kosu i prijetio da će je baciti sa 15. sprata, pre čega ju je, navodno, zatvorio u sobu i danima držao bez hrane i vode.

Lončar je juče prijavljen za neovlašćenu proizvodnju i promet supstanci zabranjenih u sportu, kao i nedozvoljeno držanje, proizvodnju i nabavku oružja i eksplozivnih materija.

Hrvatski trener silovao ženu
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Nezvanično se saznaje da je riječ o hiljadama pilula zabranjenih supstanci koje je osumnjičeni navodno davao drugima, među kojima i nekim ljudima kojima je bio lični trener. Osuđen je na mjesec dana u Remetincu, prenosi Indeks.

– Županijsko državno tužilaštvo u Velikoj Gorici je 10. februara 2023. godine izvršilo dokazni uviđaj nad hrvatskim državljaninom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela teško krivično djelo protiv polne slobode, nasilje u porodici, tjelesne povrede. Sud u Velikoj Gorici je naložio istražni zatvor protiv osumnjičenog zbog opasnosti da će uticajem na svjedoke ometati krivični postupak i opasnosti od ponavljanja djela – navodi se u saopštenju DORH-a.

Izvor: Srpskainfo