Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević i samostalni stručni saradnik za omladinsku politiku u Gradskoj upravi Prijedor Ognjen Vukojević, prisustvovali su danas u Sarajevu obilježavanju 15. godišnjice Fondacije ” Mozaik”, čiji su programski ciljevi između ostalih transparentno prenošenje ovlaštenja za donošenje odluka na mlade i lokalne zajednice.

Ovom prilikom Gradu Prijedoru je uručeno priznanje za dugogodišnju saradnju sa Fondacijom “Mozaik”, te su gostima i predstavnicima lokalnih zajednica iz Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, predstavljene prilike i programi koje Fondacija realizuje u saradnji sa svojim donatorima.
Saradnju i stalno iznalaženje pouzdanih partnera i subjekata koji rade na poboljšanju položaja mladih, potrebno je konstantno unapređivati i ojačavati, ali i tražiti nova inovativna rješenja i pristup za veću uključenost i motivaciju mladih. U tom kontekstu, Fondacija Mozaik zajedno sa Gradskom upravom Prijedor, primjer je dobre prakse i saradnje.

Izvor: prijedorgrad