Na području u nadležnosti Policijske uprave Prijedor tokom januara evidentirano je 79 krivičnih djela, a ukupna rasvijetljenost je 85 odsto, rekao je danas načelnik ove uprave Sretoja Vujanović

„U ovom periodu evidentirana su dva krivična djela teškog ubistva i krivično djelo izazivanje opšte opasnosti po nepoznatom izvršiocu koja su rasvijetljena, a počiniocima je određen pritvor“, rekao je Vujanović na redovnoj mjesečnoj konferenciji za medije.

On je dodao da su rasvijetljena dva krivična djela razbojništva počinjena tokom prošle godine nad radnikom benzinske pumpe u Prijedoru, čijim je izvršenjem počinilac ukrao ukupno 3.000 KM.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Karan rekao je da su u januaru evidentirana četiri krivična djela privrednog kriminaliteta kojima je pričinjena materijalna šteta veća od 658.641 KM.

Načelnik Sektora policije Mario Milašin rekao je da je u oblasti javnog reda i mira evidentirano 26 prekršaja i da je u tom segmentu održano stabilno stanje.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 75 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo smrtno stradalih lica.

Milašin je istakao da je Policijska uprava Prijedor u januaru sprovela niz preventivnih i represivnih aktivnosti s ciljem poboljšanja saobraćajne bezbjednosti, apelujući da svi vozači poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno da obrate pažnju na pješake u blizini škola.

Izvor: aloonline.ba