U protekla tri dana, u Srpskoj je testirano 167 laboratorijskih uzoraka, novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 27 osoba, a preminulo je dvoje oboljelih.

Među novozaraženima u ovom periodu, radi se o 18 muškaraca i 9 žena od kojih je četvoro mlađe, četvoro srednje i 19 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, u petak, 17. februara, prijavljeno je pet osoba iz Doboja, dvije iz Modriče, po jedna iz Banjaluke, Dervente, Mrkonjić Grada, Teslića, Ugljevika, Čelinca i Šamca. Za vikend, 18. i 19. februara, prijavljeno je pet osoba iz Banjaluke, po jedna iz Vlasenice, Dervente, Zvornika, Istočne Ilidže, Kneževa, Pala, Prijedora i Čelinca.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o jednoj ženi i jednom muškarcu, srednje i starije životne dobi iz Modriče i Foče.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 120.757 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.630 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona. Testirane su ukupno 454.532 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 40, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 24, a u ostalim bolnicama 16. Na respiratoru su tri osobe, u UKC RS.

zvor: Srpskainfo