Pretpostavlja se da godišnje Đoković provede oko 200 sati u svom privatnom avionu dok leti od turnira do turnira

Novak Đoković otputovao je u Dubai na turnir (serija 500) koji će početi 27. februara sa namjerom da napadne 94. titulu u karijeri. Pretpostavlja se da je otišao privatnim avionom u koji smo rijetko kada imali priliku da zavirimo.

Pretpostavlja se da godišnje Đoković provede oko 200 sati u svom privatnom avionu dok leti od turnira do turnira, a najviše smo o njegovom avionu saznali kada je reprezentacija putovala na ATP Kup 2020. godine.

Tada je Dušan Lajović objavio nekolio „storija“ koji su pokazali unutrašnjost aviona, koji je dovoljno prostran da je čak Viktor Troicki mogao da se ispruži.

Ovaj privatni avion je produkt „NetJetsa“, a isti brend je tokom godina koristio i Rodžer Federer.

Avion je opremljen Wi-fi internetom, a ima i kutak sa zabavnim sadržajem. Đoković sa porodicom i prijateljima može da gleda filmove, serije, ali i da uživa u društvenim igrama sa kojima neretko prekraćuje vreme.

„Sport kojim se bavim podrazumeva neprestana putovanja. Ali, kompanija mi maksimalno izlazi u susret i uvek na vrijeme stignem na destinacija“, čuvena je izjava Đokovića koja je stajala na sajtu kompanije koja mu zapravo iznajljuje avion.

U pitanju je jedna od najmodernijih letjelica na svijetu koja nudi sve što je putniku potrebno, pa i više od toga.

Izvor: aloonline