Naknada članovima upravnih odbora u javnim ustanovama čiji je osnivač grad Prijedor ne može biti veća od 300 KM mjesečno, propisano je odlukom koju su danas usvojili odbornici Skupštine grada. Naknadu određuje upravni odbor, a za njih se ne može isplatiti prije nego što se isplate plate zaposlenima.

Gradska uprava neće izdvajati posebna sredstva za ove naknade i kao osnivač ne preuzima na sebe nikakve obaveze vezane za njihovu isplatu, navodi se u odluci.

Odbornici su danas imenovali Odbor za žalbe grada Prijedora na period od četiri godine, kao i odluku prema kojoj predsjedniku i članovima Odbora pripada mjesečna neto nadoknada za rad od 250 KM.

Skupština grada imenovala je Miloša Marjanovića za direktora Doma zdravlja, Tatjanu Brdar za direktora vrtića “Radost”, a Safira Karahodžić za direktora Centra za prikazivanje filmova. Svi oni su prethodno bili vršioci dužnosti direktora u ovim ustanovama.

Za vršioca dužnosti direktora gradske Turističke organizacije imenovana je Dijana Aramanda, a razriješena Lejla Muslimović.

Sa dnevnog reda povučen je prijedlog imenovanja vršioca dužnosti načelnika novoosnovanog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije.

Izvor: SRNA/kozarski