FK “Rudar Prijedor” sutra je gost FK “Tuzla City” u susretu četvrtine finala Kupa BiH. I jedna i druga ekipa prolaz u četvrtfinale su obezbijedile penalima. “Rudar” je izbacio “Borac”, a Tuzlaci “Široki Brijeg.”

Bojan Krulj, šef stručnog štaba prijedroskogtima, nakon uspješnog debija na klupi, ne krije ambicije za plasman u polufinale Kupa BiH.

Ispred nas je jedna zahtijevna utakmica protiv premijerligaša. Sigurno nas očekuje jedna ozbiljna takmičarska utakmica. Sreća je da se igra i revanš. Naše ambicije su da pokušamo da napravimo što bolji rezultat u prvom meču i da pred našom publikom napravimo još jedan podvig i da se plasiramo u naredno kolo. Respektujemo protivnika. Sigurno da su ozbiljna ekipa, imaju ozbiljan kadar i dobrog trenera. Mi imamo naše ambicije i suprostaviti ćemo se u pravom svjetlu – istakao Krulj.

Krulj neće moći računti na trojicu igrača. Međutim, fudbaleri “Rudara” uvjemi su u povoljan rezultat.

U svakom slučaju sigurno nas očekuje teška i zahtjevna utakmica. Teren je u lošem stanju. Ekipa “Tuzla City” je odlična, i trenutno stanje na tabeli ne pokazuje njihovu pravu snagu. Mi ćemo dati sve od sebe, kao protiv “Borca” i pokušati da ostvarimo što bolji rezultat pred revanš u Prijedoru – rekao je kapiten Nemanja Pekija.

Revanš se igra 15. marta na Gradskom stadionu u Prijedoru.

Izvor: kozarski