Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obavještava poljoprivredne proizvođače da u Republici Srpskoj od danas počinje raspodjela regresiranog dizel goriva za 2023. godinu.

Visina premije iznosi 0,75 KM po litru, a odobrava se 100 litara dizel goriva po hektaru obradive poljoprivredne površine za koje je upisan način korišćenja poljoprivrednog zemljišta u Registru poljoprivrednih gazdinstava u 2023. godini.
Spiskovi korisnika koji su obuhvaćeni prvim obračunom poslani su svim lokalnim upravama u Republici Srpskoj i dostupni su na internet stranici Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske.
Rok za ažuriranje podataka u APIF-u na osnovu čega poljoprivrednici stiču pravo na regresirani dizel je 15. maj, a Agencija za agrarna plaćanja će u skladu s tim vršiti dopune spiskova korisnika.
Regresirano dizel-gorivo korisnici mogu preuzeti do 15. novembra 2023. godine kod ovlaštenih distributera koji su sklopili sporazum sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
Poljoprivredni proizvođači koji nisu obuhvaćeni prvim obračunom biće blagovremeno obaviješteni o narednom obračunu.

Izvor: prijedorgrad