Komšijski prijateljski duel prvoligaša Republike Srpske u Gomjenici između Rudar Prijedora i Omarske pripao je “rudarima” rezultatom 2:0

Igralište s veštačkom podlogom u Gomjenici kod Prijedora. Gledalaca: 50. Sudija: Davidović (Prijedor). Strelac: Da Silva u 35. i 59. minutu.

RUDAR PRIJEDOR: Sekulić, Kojić, Kamenčić, Sajak, M. Bilbija, D. Bilbija, Kovačević, Demonjić, Radaković, Da Silva. Još su igrali: Trninić, Pekija, Alibegović, Dragić, Šupuk, Marmat, Tomić, Perić, Jovanović, Raković.

OMARSKA: Vujičić, Stojnić, Jovičić, Ratković, Anđić, Grahovac, Vračar, Šunić, Kopanja, Rastoka, O. Jaćimović. Još su igrali: B. Romanić, Zdjelar, Panić, Da. Romanić, Radulj, Milaković.

Komšijski prijateljski duel prvoligaša Republike Srpske u Gomjenici između Rudar Prijedora i Omarske pripao je “rudarima” rezultatom 2:0, a junak pobede bio je tamnoputi Žoel da Silva, dvostruki strelac. Meč je odigran u neuobičajenom terminu u nedelju ujutro od 9.30 časova, a očigledno je da su igrači Rudar Prijedora bili raspoloženiji za igru.

Već u drugom minutu Filip Mikić je u situaciji “jedan na jedan” pogodio golmana Omarske umesto njegove mreže. Potom je Žoel da Silva bio u dve izvanredne prilike koje je propustio, da bi Omarčani uzvratili u 15. minutu kada je Marinko Rastoka pogodio prečku. Šest minuta kasnije Nikola Kopanja je bio sam pred golom Prijedorčana, ali je Kristijan Sekulić sjajno intervenisao.

“Rudari” su poveli u 35. minutu kada je Mikić sjajno centrirao, a da Silva u maniru rasnog strijelca pogodio mrežu Omarske – 1:0. Bio je to rezultat prvog dijela, a u nastavku “rudari” su nastavili pritisak, kontrolisali igru i terensku inicijativu krunisali drugim golom u 59. minutu. Ulogu asistenta preuzeo je novajlija Tomić, a Da Silva je opet poentirao. Do kraja susreta nije bilo više izrazitih prilika, Rudar Prijedor je rutinski priveo utakmicu kraju.

prijedor24h