Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska može biti ponosna jer u njoj sve više žena obavlja značajne i odgovorne funkcije i aktivno doprinosi društvenom razvoju na poseban način.

Dodik je svim ženama čestitao 8. mart Međunarodni dan žena i poželio im puno ličnih, porodičnih i profesionalnih postignuća, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

– Institucije Republike Srpske svojim brojnim aktivnostima potvrđuju opredjeljenje da se i dalje stvaraju bolji uslovi kojima bi se položaj žena u svim segmentima života još više afirmisao – naveo je Dodik u čestitki.

On je napomenuo da je obilježavanje ovog praznika prilika da se svi prisjete dugogodišnjih napora na ostvarivanju društvenih, ekonomskih i političkih prava žena u svijetu.

– A napredak društva mjeri se i po tome koliko smo ženama omogućili da imaju svoje mjesto u njemu – istakao je Dodik.

On je dodao da, bez obzira na datum, uvijek treba odavati priznanja i ukazivati poštovanje ženama za sve ostvarene uloge koje imaju kao nezamjenljiv oslonac i moralni pokretač društvenih i porodičnih vrijednosti.

Širom svijeta sutra se obilježava Međunarodni dan žena, kao dio borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

Autor: SRNA/Srpskainfo