Tim za praćenje implementacije Srednjoročnog akcionog plana za grad Prijedor (SAP) u okviru projekta MEG 2, održao je sastanak u sklopu aktivnosti ocjene pobošljanja ispunjenosti indikatora i podindikatora definisanih od strane UNDP-a kroz projekat MEG 2.

Cilj sastanka je bio utvrđivanje stepena ispunjenosti postavljenih kriterijuma i definisanje koraka za poboljšanje njihove ispunjenosti kao priprema za samoprocjenu koja prethodi procjeni nezavisnog evaluatora i rangiranju grada Prijedor među 10 JLS koje učestvuju u drugoj fazi MEG projekta.
Predstavnici Gradske uprave, Skupštine Grada i “Vodovod” a.d. Prijedor predstavili su napredak iz svojih oblasti i iskazali spremnost za nastavak unapređenja, u cilju rangiranja grada Prijedor među tri najuspješnije JLS i na taj način ostvarivanje prava na dobijanje grant sredstava za finansiranje projekta u oblasti vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda.
Projekat opštinskog okolišnog upravljanja (MEG 2) se implementira u 31 jedinici lokalne samouprave, a zajednički ga finansiraju Vlada Švajcarske, Švedska i Vlada Češke Republike, kao i Evropska unija u BiH kroz svoj IPA II fond, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Izvor: prijedorgrad