Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da osuđuje napade na novinare i da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske reagovati. Dodik traži rigoroznu akciju policije i da sve što prije bude rasvijetljeno.

– Ima indicija da su ovi, čiji su automobili, organizovali sve ovo, što bi bilo porazno, ali niko ne treba da se osjeća ugroženim u Srpskoj koja je demokratsko društvo – rekao je Dodik.

Komentarišući izmjene Krivičnog zakonika, istakao je da ništa nije upereno protiv bilo kojeg novinara.

– Vladajuća koalicija smatra da niko od novinara ne smije biti napadnut i da je neophodno voditi javnu raspravu o izmjenama Krivičnog zakona Srpske u trajanju od 60 dana. Mi smo stava da je Srpska napadnuta od stranog i političkih faktora iz Sarajeva – kazao je Dodik, koji je lider SNSD-a, na konferenciji za novinare nakon sastanka vladajuće koalicije.

Dodik kaže da je za široku javnu raspravu potreban nacrt zakona.

– To je proces. Do tad ćemo uvažiti svako mišljenje – rekao je Dodik.

On je istakao da je koalicija jedinstvena da u izmjenama zakona o Krivičnom postupku bude tretirano i pitanje klevete i laži, što nije upereno protiv bilo kog novinara.

Dodik je naveo da je na današnjem sastanku razgovarano i o aktuelnim pitanjima, među kojima je i imovina, te o budućim aktivnostima.

Dodik je rekao su na dnevnom redu bila više suštinska pitanja, nego podjela funkcija u javnim preduzećima.

Dodik je poručio da se ovim pitanjima bave ljudi koji su na nivou sekretara i oni koji su zaduženi za organizacione poslove.

– Više od 90 odsto svih tih poslova je gotovo obavljeno i dogovoreno. Naravno da mi nastavljamo sa tim. To je živa materija, ali mi ne dozvoljavamo da to bude glavno pitanje našeg rada – rekao je Dodik i dodao da je zadovoljan atmosferom koja vlada u koaliciji.

Sastanku u Palati Republike prisustvovali su i potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković, predsjednik SP-a Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, NPS-a Darko Banjac i predstavnici NDP-a.

Autor: RTRS