Kod 13 osoba u Republici Srpskoj utvrđeno je prisustvo virusa korona, radi se o tri muškaraca i 10 žena, od kojih su tri osobe mlađe, jedna srednje i devet starije životne dobi.

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 54 laboratorijska uzorka.

Prema mjestu prebivališta, sedam osoba je iz Banjaluke i po jedna iz Dervente, Doboja, Kotor Varoša, Prnjavora, Ribnika i Srpca.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o muškarcu, starije životne dobi iz Banjaluke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 120.878 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 6.633 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je kupno 455.740 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 34, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 18, a u ostalim bolnicama 16. Na respiratoru su dvije osobe (UKC Republike Srpske).

Izvor: ATV