Fudbalski klub Partizan je imao loš početak sezone koji je doveo do prve smjene trenera, velikog zaostatka u prvenstvu i šokantnog ispadanja iz Kupa Srbije od autsajdera.

Plasman u Ligu Evrope nije ostvaren, ali crno-bijeli su opet izborili nokaut fazu Lige konferencija. Međutim, kad je došlo proljeće umjesto konsolidovanja, Partizan je doživio potpuni krah.

“Parni valjak” je eliminisan iz Evrope od moldavskog Šerifa, a posrtanjima u Superligi Srbije nije bilo kraja. Posebno peku debakl na svom terenu od Mladosti GAT (0:4) i, naravno, poraz u 169. prvenstvenom vječitom derbiju (0:1).

Pritisak navijača Partizana čiji protesti su bivali sve burniji, navodno je konačno pokolebao upravu predvođenu predsjednikom Miloradom Vučelićem i generalnim direktorom Milošem Vazurom.

Vučelić je, navodno, na hitno zakazanoj sjednici Upravnog odbora, ponudio ostavku, i odmah se počelo sa spekulisanjima ko bi mogao da postane novi prvi čovjek FK Partizan.

Kako Espreso saznaje, to će definitivno biti Predrag Mijatović. Legendarni napadač od ranije je želja novog predsjednika JSD Partizan, Ostoje Mijailovića.

Peđa Mijatović trenutno živi u Španiji i nije krio želju da pomogne, a na kraju je prihvatio da to učini stupajući na najodogovorniju funkciju.

Izvor: Agencije