U Srpskoj će narednih dana biti toplije i sa više sunca, a temperatura će početkom sedmice ići i do 22 stepena Celzijusa. Naoblačenje u utorak poslijepodne, u srijedu kiša u većini predjela, a u višim krajevima i snijeg, prognoza je Hidrometeorološkog zavoda RS.

Jutros hladnije i promjenjivo oblačno uz slab mraz ponegdje, na istoku oblačnije. Tokom dana sunčanije uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren, sjevernih smjerova.

Minimalna temperatura od -2 do 2, na jugu do 7, u višim predjelima od -6 stepeni, maksimalna od 5 do 10, na jugu do 13, u višim predjelima od 1 stepen.

Prvog dana sledeće sedmice jutro pretežno vedro i hladno uz slab mraz ponegdje. Tokom dana pretežno sunčano i znatno toplije. Poslijepodne povećanje oblačnosti sa zapada.

Minimalna temperatura od -2 do 3, na jugu do 7, u višim predjelima od -5 stepeni. Maksimalna temperatura od 13 do 19, u višim predjelima od 9 stepeni.

U utorak toplo i vjetrovito uz postepeno naoblačenje. Duvaće jak, na jugu i zapadu olujni vjetar južnih smerova. Poslijepodne i uveče sa kišom na jugu i zapadu, lokalno mogući jači pljuskovi i nepogode. Tokom naredne noći padavine se polako šire ka istoku.

Minimalna temperatura od 4 do 9, u višim predjelima od 0 stepeni, maksimalna od 15 do 22, u višim predjelima od 11 stepeni.

U srijedu oblačno sa padavinama u većini predjela koje će se postepeno premještati ka istoku. Pretežno kiša, dok je uz pad temperature u višim predjelima moguć slab snijeg. Poslijepodne i uveče postepeno slabljenje i prestanak padavina.

Minimalna temperatura od 2 do 6, u višim predjelima od 0 stepeni. Maksimalna od 8 do 12, u višim predjelima do 2 stepena.

Izvor: Srpskainfo