Nakon par dana sunca i visokih temperatura, u Srpsku će opet doći do naoblačenja sa padavinama, te zahlađenja. Već krajem sedmice vraća nam se lijepo vrijeme, sa porastom temperatura.

Danas poslijepodne i uveče očekuje nas kiša na jugu i zapadu, a lokalno su mogući jači pljuskovi i nepogode. Tokom naredne noći padavine se polako šire ka istoku.

Sutra oblačno sa padavinama u većini predjela, pretežno kiša, dok se uz pad temperature u višim predjelima očekuje snijeg. Poslijepodne postepeno smanjenje i prestanak padavina, a do večeri samo će ih biti još u istočnim predjelima. Vjetar umjeren do jak sjevernih smjerova, na udare olujne jačine.

Minimalna temperatura od 2 do 6, u višim predjelima od 0 stepeni, maksimalna od 8 do 12,  u višim predjelima do 2 stepena, prognoza je Hidrometeorološkog zavoda Srpske.

U četvrtak oblačno i vjetrovito sa padavinama u istočnim predjelima, kiša ili susnježica u nižim, u višim predjelima slab snijeg. Poslijepodne i uveče postepeno smanjenje oblačnosti, u zapadnim i južnim predjelima uz sunčane periode.

Minimalna temperatura od -2 do 3, u višim predjelima od -7 stepeni, maksimalna od 7 do 11, u višim predjelima oko 0 stepeni.

U petak pretežno sunčano uz promjenljivu oblačnost, i ponovo sve toplije i vjetrovito. Poslijepodne uz naoblačenje sa sjeverozapada.

Minimalna temperatura od -1do 3, u višim predjelima od -6 stepeni, maksimalna od 7 do 14, u višim predjelima oko 3 stepena.

U subota pretežno sunčano uz promjenljivu oblačnost, i ponovo sve toplije.

Minimalna temperatura od -1 do 3 stepena, u višim predjelima od -5 stepeni, maksimalna od 7 do 15, u višim predjelima od 5 stepeni.

Izvor: Srpskainfo