Vlada Republike Srpske od sutra će da radi u punom kapacitetu jer su u parlamentu Srpske večeras imenovani ministri koji su nedostajali.

Zakletvu pred narodnim poslanicima danas su položili Danijel Egić koji je imenovan za ministra rada i boračko-invalidske zaštite, Selma Čabrić nova ministarka porodice, omladine i sporta te Denis Šulić novi ministra trgovine i turizma.

Selma Čabrić
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Današnje imenovanje troje novih ministara nije prošlo bez primjedbi opozicije, a najviše im je na meti bio Šulić kojem su zamjerili diplomu privatnog fakulteta.

Osim toga, poslanik pokreta “Za pravdu i red”, Nebojša Vukanović  zamjerio je premijeru Radovanu Viškoviću jer vlast “uporno ignoriše istok Srpske kada su u pitanju ministarske funkcije u Vladi Republike Srpske”.

– Znate li da je Republika Srpska od Novog Grada do Trebinja, a ne od Prijedora do Doboja. Ponovo se rekonstruiše Vlada, a ne bi niko obrazovan i sposoban sa istoka Srpske da uđe u nju – rekao je Vukanović.

Podsjećamo, tri ministarska mjesta u Vladi Republike Srpske ostala su upražnjena nakon što su na samom početku mandata ostavke podnijeli ministar za porodicu, omladinu i sport Dado Dogan, kadar Socijalističke partije, zbog ranije presude zbog počinjene saobraćajne nesreće,  a zbog istog ostavku je podnio i SNSD-ov Dragoslav Kabić koji je bio imenovan za ministra rada i boračko-invalidske zaštite.

U međuvremenu je iz Vlade Republike Srpske otišao i ministar trgovine i turizma, Sevlid Hurtić koji je prihvatio ponudu i postao novi ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH.

Izvor: Srpskainfo