Vlada Republike Srpske i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite redovno preduzimaju aktivnosti na poboljšanju statusa i standarda penzionera, izjavio je resorni ministar Danijel Egić i najavio punu podršku radu Udruženja penzionera Republike Srpske.

Egić je veoma dobrom ocijenio dosadašnju saradnju sa Udruženjem penzionera, a njihove zahtjeve razumnim, zahvaljujuću njihovoj svjesnosti o situaciji u kojoj se Republika Srpska nalazi.

“Primio sam k znanju njihove naredne planove. Mislim da su oni uglavnom na nekom fonu kao i do sada. Možda će trebati dodatnih sredstava, ali to ćemo vidjeti prema mogućnostima”, izjavio je novinarima Egić, koji je danas u Tesliću prisustvovao sjednici Upravnog odbora Udruženja penzionera Republike Srpske.

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Ratko Trifunović rekao je da zbog inflacije i povećanja iznosa komunalnih troškova u ovoj godini očekuju jedno vanredno povećanje iznosa penzija, kao i izmjene Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju gdje bi bilo propisano obavezno usklađivanje penzija dva puta godišnje.

On je najavio da će prijedlog izmjene i dopune ovog zakona biti na dnevnom redu Skupštine Republike Srpske u drugom kvartalu, a u njegovoj pripremi učestvovaće i rukovodstvo Udruženja penzionera Republike Srpske, u saradnji sa Fondom PIO i Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite.

Trifunović je ministra upoznao o aktivnostima i materijalnom položaju penzionera, kao i o pripremama za predstojeću godišnju Skupštinu Udruženja penzionera.

Sastanku Upravnog odbora Udruženja penzionera Republike Srpske prisustvuje i direktor Fonda PIO Mladen Milić.

Autor: SRNA/ATV