Policija je u atomobilu teniserke i srednjoškolke Jelene M. (20) pronašla 8,5 kg marihuane. Istraga je proširena i na njenog momka Mateja T. (26) koji je bvši MMA borac i trener.

Jelena M. uhapšena je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, UKP i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, a sa njom je u žutom “smartu” bio i tinejdžer (17). Oni su uhapšeni zbog sumnje da su prevozili 8,5 kilograma marihuane radi dalje prodaje, a koju su preuzeli sa Kopaonika. Lisice na ruke stavljene su im u beogradskom naselju Kumodraž.

“Jelena M. je saslušana u Višem javnom tužilaštvu i na saslušanju se branila šutnjom, odnosno iskoristila je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu”, naveo je izvor.

Poznanici nekadašnje teniserke, koja je trenirala u Teniskom klubu Crvena zvezda, ne kriju da su šokirani da je ova dvadesetogodišnjakinja ušla u svijet kriminala.

“Jelena vanredno pohađa srednju školu, a povremeno daje i časove tenisa. Slovila je za istaknutu teniserku koja je ubrala brojne medalje i nagrade, ali je zbog povrede ruke prestala da se bavi profesionalno tenisom i počela da trenira djecu. Šokirala sam se kada sam čula, majka joj je vaspitačica, a otac kamiondžija”, rekla je jedna komšinica za beogradske medije piše Nova.rs.

Policija sada pokušava da utvrdi da li je Jelena M. vlasnica droge koju je u crnoj torbi preuzela na Kopaoniku, a potom je nađena u njenom automobilu i ukoliko nije, za koga je radila. Takođe, utvrđuje se i uloga njenog momka, tačnije vanbračnog partnera sa kojim je živjela i bila u srećnoj vezi Mateje T. (26), bivšeg MMA borca, a sada trenera u jednom poznatom beogradskom klubu.

Kako se vidi na snimku hapšenja koji je objavio MUP, u žutom “smartu” se u gepeku nalazilo nekoliko teniskih reketa, međutim, ispod njih, pronađena je torba u kojoj je bilo 20 paketa marihuane.

Izvor: Nova.rs/ATV