Bojan Marković, golgeter m:tel Prve lige Republike Srpske i nekadašnji omladinski reprezentativac Republike Srpske postigao je jedini pogodak na današnjoj utakmici u Laktašima i svom timu obezbijedio minimalnu pobjedu u duelu 19. kola protiv Rudar Prijedora.

Trenutak odluke zbio se u 24. minutu kada je Rade Džombić ubacio loptu s desne strane u šesnaesterac Prijedorčana, a Marković je sa 12-13 metara šutirao iz prve, po zemlji, i pogodio desni donji ugao golmana Kristijana Sekulića.

U ravnopravnoj igri domaćini su imali nešto više loptu u svoj posjed, ali i igrača više od 55. minutu, kada je kapiten “rudara” sa Sane Mario Sajak, pomalo i naivno, zaradio drugi žuti isključujući karton (prvi put je požutio u 51. minutu). Međutim, i sa desetoricom na terenu Rudar Prijedor je bio ravnopravan rival, čak u pojedinim momentima i opasniji, a u finišu susreta gosti su imali nekoliko dobrih prilika koje nisu realizovali. Finiš su obilježilisa nekoliko uzastopnih kornera.

Na ovom meču trenera Bojana Krulja zadesio je još jedan peh, u 35. minutu igru u taboru Rudar Prijedora morao je da napustio Aleksandar Demonjić zbog povrede skončnog zgloba, što je još jedan hendikep u nizu povreda koje su snašle “rudare”.

Lakataši Admiral bet – Rudar Prijedor 1:0 (1:0)

Gradski stadion u Laktašima. Gledalaca: 350. Sudija: Nemanja Aleksić (Banjaluka). Strijelac: 1:0 Marković (24). Žuti kartoni: Ostojić, Amidžić, Babić (Laktaši Admiral bet), Kojić, pomoćni trener Došljak (Rudar Prijedor). Crveni karton: Mario Sajak (Rudar Prijedor) u 55. minutu.

LAKTAŠI ADMIRAL BET: Knežević, Milić, Amidžić, Škorić (od 85. Stamenković), Trivić, Džombić, Ostojić, Marković (od 61. Janković), Bosančić, Babić (od 61. Milojević), Vuković.

RUDAR PRIJEDOR: Sekulić, Kovačević, Demonjić (od 35. D. Bilbija), Da Silva, Kojić (od 59. Alibegović), Jovanović (od 83. Rauš), Mikić (od 46. D. Marmat), Sajak, Marić, Tomić (od 83. Kamenčić), M. Bilbija.

prijedor24h