Priča “Selo gori, a baba se češlja” spada u omiljenije srpske serije.

Posljednja epizoda je emitovana prije sedam godina, ali interesovanje za junake malog sela kraj zapadne Morave i dalje ne jenjava.

Radoš Bajić vratio se u Petlovac.

“I tako…Odlasci su tužni, a ponovni susreti setni, nostalgični i emotivni. Poslije 17 godina od početka i sedam od završetka snimanja ‘Sela gori’ – danas sam ponovo obišao svoju kuću u Petlovcu, to jest u selu Kukljin nedaleko od Kruševca”, piše Bajić.

Glumac je sreo i svoju gazdaricu baka Canu.

“Nema više Mande, nema Žote i sudije Velibora, nema Dragojla, ni Đode, ni inspektora Kečića, ni Mitra iz Dubiča – ali je sjećanje na njih živo i nezaboravno. Nema ni našeg domaćina Rake Petrovića, ni njegovog sina Radeta…Tuga…Dočekala me naša Cana, koja nas je za deceniju snimanja stotinama puta gostila sa najboljim krofnama, mekikama i gibanicom…Uz poneku suzu dok me ispraćala rekla je: ‘Dođite, dođite svi…’ O tome sta sam joj odgovorio – Drugi put..”, napisao je glumac

Inače, Petlovac je zapravo izmišljeno selo koje se nalazi između Kruševca i Trstenika i to baš na zapadnoj Moravi.

Serija je snimana u selima Kukljin (opština Kruševac), Bogdanje (opština Trstenik), okolini Kragujevca i Trsteniku.

Upravo Kukljin glumi selo Petlovac gdje se nalazi Radašinova kuća i kafana Džame i Jakoja, dok se u selu Bogdanje nalazi kuća Smiljane, Dragojla i prijatelja Mitra. Radašinova kuća je zapravo baka Canina kuća.

Ona je ispričala svoja iskustva sa filmskom ekipom i kako je bilo na snimanju.

Izvor: Kurir