Na lokaciji Becanj u mjesnoj zajednici Lukavica Rijeka u Doboju danas se dogodila nesreća kada su trojica civila ušla u obilježeno minsko polje, od kojih je jedno poginulo, a dva su povrijeđena.

Pripadnici RUCZ izvukli su tijelo nastradalog i obezbijedili mjesto nesreće.

Na terenu je bio i tužilac.

Direktor Centra za uklanjanje mina u BIH Saša Obradović rekao je ranije da su lica navodno sakupljala čaure artiljerijskih granata.

Pomoćnik direktora Republiče uprave Civilne zaštite Dragan Kos rekao je da je lice prema prvim saznanjima, poginulo od protivpješadijske rasprskavajuće odskočne mine – PROM-1.

“Lice je vjerovatno stradalo prilikom otkopavanja nekih čaura, kada je aktiviralo minu. Lica koja su bila sa njim nisu povrijeđena, kao što je prvo bilo prijavljeno, nego ih je detonacija odbacila”, rekao je Kos.

On je istakao da su po dojavi Policijske uprave Doboj i nalogu tužilaštva izašli na teren.

“Izvukli smo tijelo iz minskog polja. Sutra će zajedno sa nama izaći i tim Centra za uklanjanje mina u BiH /BHMAK/ i zajedno ćemo utvrditi o kojoj se tačno mini radi, a prema prvim saznanjima, riječ o mini `PROM-1`”, istakao je Kos.

On je rekao da policija radi na utvrđivanju identiteta nastradalog lica koje je najvjerovatnije iz Tešnja i ima oko pedeset godina.

Izvor: ATV