Supruga Nikole Ostojića (48), hirurga sa VMA osumnjičenog da je brutalno pretukao svoju suprugu Ivanu O. (42) u porodičnoj kući u Zemunu, saslušana je u Trećem osnovnom tužilaštvu.

Ona je, kako saznajemo, potvrdila da ju je muž tukao 27 dana, odnosno u periodu od početka januara do početka februara.

– Ona je izjavila da ju je Nikola tukao skoro mjesec dana u porodičnoj kući u Zemunu, šutirao nogama u glavu i telo, navela da ju je davio kablom, čupao za kosu, udarao raznim predmetima, ponižavao, vrijeđao. Do detalja je opisala sve šta se dešavalo u tom periodu – rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Takođe je naveo da je potvrđeno da Nikola boluje od bolesti zbog koje mu krvari koža na prstima, te da je izgubio osjećaj u rukama, kao i to da je u tom periodu bio na jakim lekovima, kortikosteroidima…

Naredni svedok koji bi trebalo da bude ispitan je kum supružnika.

Dr Nikola Ostojić 1
FOTO: DR NIKOLA OSTOJIĆ/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Inače, Nikola je u sobi u Oružnom zatvoru sa tri cimera i dane provodi na lijekovima za smirenje.

– On je stabilan, svestan je posledica dela koje je počinio. Normalno rezonuje i redovno uzima terapiju jer ima bolest kože pristiju na rukama. Takođe redovno uzima lekove za smirenje, jer pritvor nije njegovo prirodno okruženje. Brat mu redovno dolazi u posetu, bila mu je i sestričina, a ima i sestru u Švajcarskoj koja planira da dođe – rečeno je za naš portal.

supruga I. O. (42) je imala operaciju pre 10 dana i nakon što je izašla iz bolnice nakon operacije preuzela je brigu o troje maloljetne dece.

– Ona je imala operaciju lakta, bila je na ortopediji i puštena je iz bolnice. Sa njom je njihovo troje maloljetne dece – rekao nam je sagovornik iz istrage slučaja.

Nikola je, kako se sumnja, zlostavljao I. O. 27 dana, navodno su sve posmatrala djeca. Za to vrijeme, hirurg sa VMA je bio na bolovanju.

– On nije radio mesec dana, bio je na bolovanju, jer ima bolest zbog koje mu krvari koža na prstima i izgubio je osjećaj u rukama -rekli su za naš portal.

Treći osnovni sud u Beogradu odredio je 3. februara pritvor do 30 dana Nikoli Ostojiću (48), hirurgu koji se sumnjiči da je brutalno pretukao suprugu I.O. (42).

Pritvor mu je određen po zahtevu nadležnog Tužilaštva, a kako boravkom na slobodi, ne bi ponovio djelo uticao na svedoka, kao i zbog uznemirenja javnosti i zaprijećene zatvorske kazne, saopšteno je.

O slučaju hirurga koji je osumnjičen da je brutalno pretukao I. O. (42) u porodičnoj kući u Zemunu oglasilo se Treće osnovno javno tužilaštvo u kojem je saslušan.

– Nikola Ostojić uhapšen je 2. februara od strane PS Zemun po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva zbog sumnje da je od početka januara do početka februara u više navrata svoju suprugu šutirao nogama u telu i glavu i udarao rukama, te je udarao raznim predmetima kojima joj je nanio teške tjelesne povrede, davio je kablom, čupao za kosu, prijetio, ponižavao i vrijeđao, a povrede joj je nanio u predjelu glave, butina, vrata, trupa, ruku, polomio joj je 4 rebra i lijevu laktičnu kost i nanio teške tjelesne povrede. Osumnjičeni se branio ćutanjem – saopštili su iz tužilaštva, prenosi Telegraf.

Izvor: Srpskainfo