Prijedorski Centar “Sunce” konačno je dobio lift za učenike sa poteškoćama u razvoju. To će mnogo značiti i njima, ali I roditeljima, koji su do sada bili primorani da djecu koja se kreću uz pomoć invalidskih kolica, nose na sprat objekta.

“Značiće mnogo. Ovo je inicijativa Savjeta roditelja i uspjeli smo u tome, uz podršku i pomoć Gradske uprave”, istakao je Vojin NiŠević, predsjednik Savjeta učenika ove ustanove.

Nosivost lifta je 238 kilograma ili tri osobe. U Centru “Sunce” kažu da im je lift bio više nego neophodan. U narednom periodu u planu je i nabavka kombija za invalidne osobe.

“Pri kraju smo sa prikupljanjem novca za nabavku vozila za invalidna lica, tako da očekujemo da ćemo uskoro krenuti sa javnom nabavkom, a vrijednost tog projekta je 45.000 KM. Škola je uradila i projekat proširenja objekta, a potom projektu imali bi sobu za psihomotornu reedukaciju”, rekla je Slađana Radaković, direktor Centra “Sunce”.

Vrijednost lifta je 80.000 KM, a novac je obezbijedio Grad Prijedor. Gradonačelnik, Slobodan Javor, kaže da je iz gradskog budžeta za ovu ustanovu izdvojeno blizu 200.000 KM.

“Sva djeca u gradu, bez obzira koju školu pohađaju moraju imati jednake uslove i jednaku

podršku od strane Grada. Mi ćemo izdvojiti i sredstva za kombi. Želim da se zahvalim svim donatorima koji su učestvovali u prikupljanju sredstava za kombi, a Grad Prijedor će obezbijediti sredstva koja nedostaju” dodao je Javor.

U Centru “Sunce” od iduće školske godine sa radom će početi i vrtić, a sredstva za platu vaspitača obezbijedio je Grad Prijedor. Ovu ustanovu trenutno pohađa 107 učenika.

 

Izvor: kozarski