Gradski odbor SNSD Prijedor namjerava oživjeti Asocijaciju boraca ovog odbora koja je osnovana još 2019. godine, ali nije profunkcionisala jer se ljudi, koji su tada bili predloženi, nisu adekvatno bavili tom asocijacijom, izjavio je predsjednik prijedorskog SNSD-a Dragoslav Kabić.

Kabić je naveo da će se ova asocijacija isključivo unutar stranke baviti pitanjima članova stranke koji su bili pripadnici Vojske i MUP-a Republike Srpske i učesnici Odbrambeno-otadžbinskog rata.

– Pokušaćemo zadovoljiti sve njihove probleme kao partijska organizacija – rekao je Kabić novinarima u Prijedoru gdje se večeras održava reizborna skupština ovog stranačkog tijela.

On je dodao da su prisutna 102 člana izborne skupštine i da Gradski odbor SNSD Prijedor nema evidenciju o tome koliko članova je učestvovalo u ratu.

– Ovo je nastojanje da izvršimo evidenciju svih boraca koji su članovi naše stranke i da pokušamo zaokružiti taj broj i znati tačno stanje – dodao je Kabić.

On kaže da ovo nije pravljenje nikakve paralelne boračke organizacije, da statuom stranke nije bilo predviđeno ovakvo tijelo, ali da je uvršteno u statut kako bi se političkim radom pokušao vratiti borački status na mjesto koje mu pripada.

Kabić je ponovio da je u pitanju isključivo partijska priča unutar Gradskog odbora SNSD Prijedor.

– To što Boračka organizacija /grada Prijedora/ provodi izbore, i ja ću, kao pripadnik Vojske Republike Srpske i učesnik rata, ispred svoje mjesne organizacije biti delagat na toj skupštini i to nema veze sa našom političkom organizacijom – zaključio je Kabić.

Autor: SRNA/RTRS