U Srpskoj će i jutros biti hladno i vjetrovito uz slab mraz.

Na istoku oblačnije, a u ostalim predjelima pretežno vedro. Oko rijeka i po kotlinama ponegdje magla, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srpske.

Tokom dana hladno i vjetrovito uz sunčane periode i postepeno naoblačenje. Popodne u višim predjelima slab snijeg, a u nižim predjelima na istoku slaba kiša i susnježica. Na jugu ostaje pretežno sunčano.

Vjetar umjeren do jak sjevernih smjerova, u Hercegovini i na planinama ponegdje uz olujne udare.

Minimalna temperatura od -2 do 2, na jugu do 5, a u višim predjelima od -6 stepeni. Maksimalna temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, u višim predjelima od -1 stepen.

U srijedu ujutru pretežno vedro i hladnije uz slab, u višim predjelima umjeren mraz. Tokom dana postepeni porast temperature uz sunčane periode i umjerenu oblačnost. Vjetar će postepeno oslabiti. Na jugu pretežno sunčano.

Minimalna temperatura vazduha od -4 do 0, na jugu do 3, u višim predjelima od -8 stepeni, a maksimalna od 8 do 14, u višim predjelima od 3 stepena.

U četvrtak toplije uz sunčane periode i postepeno naoblačenje od sjevera i zapada. Uveče prolazna kiša na sjeveru i zapadu, a u noći kiša će se premještati ka istoku. Krajem dana jača jugozapadno strujanje.

Minimalna temperatura od 1 do 5, u višim predjelima od -2 stepena, maksimalna od 13 do 19, u višim predjelima od 8 stepeni.

U petak ujutru povremena kiša koja brzo prestaje. Tokom dana suvo i toplo uz sunčane periode. Popodne će ponovo jačati jugo uz novo naoblačenje od zapada, koje do večeri donosi kišu.

Minimalna temperatura vazduha od 5 do 10, u višim predjelima od 2 stepena, maksimalna od 13 do 20, u višim predjelima od 9 stepeni.

Izvor: Srpskainfo