Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac rekao je nakon sastanka predstavnika vladajuće koalicije u Banjaluci da je imovina posljednja linija odbrane i da ju je potrebno zaštititi odlukama Narodne skupštine i Vlade Republike Srpske jer joj po Dejtonu i Ustavu pripada i ne može biti oduzeta.

“Ukoliko vidimo da dio međunarodne zajednice kreće u tom pravcu to znači da oni žele da izbace Republiku Srpsku iz BiH. Mi nemamo ništa protiv, mi ćemo krenuti svojim putem”, rekao je Banjac na konferenciji za novinare.

Govoreći o uvođenju klevete i uvrede u Krivični zakonik Republike Srpske, Banjac je naveo da to rješenje postoji i u evropskim zemljama, te dodao da će uskoro na dnevnom redu biti i zakon o nevladinim organizacijama po ugledu na SAD.

“Ono što smo konstatovali jeste jako bezobrazno ponašanje nekih ambasadora koji ne razumiju da su ovdje gosti, da ne mogu voditi politiku u okviru BiH, odnosno Republike Srpske. Republika Srpska ima svoj put, a oni su pokazali da ne poznaju vlastite zakone. U suštini ne radimo ništa što nema u njihovim zemljama. Očigledno, to njih ne zadovoljava”, naglasio je Banjac.

On je rekao da je na sastanku konstatovana fiskalna stabilnost Republike Srpske, istakavši da se redovno isplaćuju plate i penzije.

Predstavnici političkih stranaka koji čine vladajuću koaliciju u Republici Srpskoj sastali su se u Banjaluci, a sastanku su prisustvovali predsjednik i potpredsjednik SNSD-a Milorad Dodik i Željka Cvijanović, predsjednici Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, Socijalističke partije Petar Đokić, NDP-a Bojan Šapurić, NPS-a Darko Banjac i zamjenik predsjednika Demosa Spomenka Stevanović.

Izvor: SRNA/banjaluka.net