Čudna karijera u kojoj su se prepletale tri države, pre nego što je stigao u Prijedor, ali nastupi za reprezentaciju nisu dolazili u pitanje.

Neobična fudbalska priča stiže iz Republike Srpske – fudbaler Đoan Servos u karijeri ima utakmice protiv nekih od najboljih evropskih selekcija, a klupski deo sezone provodi u bosanskohercegovačkom drugoligašu Rudaru iz Prijedora! Ipak, to ga ne sprečava da i dalje nastupa za Andoru.

Pre nekoliko dana Đoan je upisao 44. nastup za reprezentaciju i to na meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, pošto je u porazu od Rumunije na terenu proveo 86 minuta. Između ostalog, do sada je igrao protiv Francuske, Engleske, Portugala, Poljske, Turske, Mađarske, Austrije… Uopšte to nije loš CV za momka koji nastupa u Prvoj ligi Republike Srpske! Ovo je Đoan, fudbaler neobične karijere:

Zapravo, Servos je tokom jeseni bio standardan u timu i pokrivao je levu stranu terena na gotovo svim mečevima. Utakmicu protiv banjalučkog Želje propustio je zbog obaveza u nacionalnom timu, a ovog proleća je izostao sa još dva meča jer ga je Andora pozvala da pomogne ekipi tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pored toga, Đoan je igrao za klub Andora iz svoje države i u njemu je prošao sve mlađe kategorije, probao je da se nametne u nekoliko španskih niželigaša, a kratko je bio i u SAD gde je mislio da će započeti novi deo svoje karijere. Ipak, nije išlo sjajno pa se prethodnog leta iz Španije preselio u Prijedor, gradić na samom zapadu Republike Srpske, u blizini Banjaluke.

Izvor: mondo.rs