Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor danas je u Gomjenici obišao radove na asfaltiranju jednog od četiri putna pravca koliko će ih ukupno dobiti novi asfalt u ovom naselju.

” Ovdje smo u ulici Ljubana Crnobrnje gdje su počeli radovi na asfaltiranju putnih pravaca na širem području našeg grada. Potpisali smo drugi pojedinačni ugovor sa preduzećem Prijedorputevi u vrijednosti oko 2.060.000 KM”, izjavio je Javor.
On je naglasio da će ovim ugovorom biti obuhvaćeno preko deset mjesnih zajednica odnosno 27 putnih pravaca na širem području grada.

” Radove počinjemo sa početkom građevinske sezone i radićemo tokom čitave godine, a ovo je samo dio poslova koje ćemo uraditi i jedan od ugovora koji će biti potpisani jer nam je veoma bitno da imamo dobru infrastrukturu”, istakao je Javor.
On je dodao da su predviđeni radovi na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Celpak -Krajina, prva faza izgradnje te mreže u Omarskoj, a biće proveden i tender za koji su obezbijeđena sredstva i sva papirologija za Veliko Palančište, Glavica i Stari Voćnjak gdje mještani godinama imaju problema sa vodosnabdijevanjem.
” Jako je bitno da naša lokalna zajednice ima odličnu saradnju sa republičkim nivoom vlasti i zahvaljujući njima obezbijeđena su sredstva za sve ove infrastrukturne radove”, istakao je Javor.
Načelnik Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Dragoslav Kabić izjavio je novinarima da je riječ o asfaltiranju i na periferiji i u samom centru grada.
” Riječ je i o novom asfaltu uglavnom na periferiji , a u samom gradu će biti vršena rekonstrukcija postojećih ulica i uskoro kreću radovi u Ulici Ilije Bursaća i Druge krajiške brigade”, rekao je Kabić.
Direktor preduzeća ” Prijedorputevi” Radenko Crnogorac istakao je da je planirano postavljanje asfalta u dužini od 14 kilometara i da će ukoliko ih vrijeme posluži ovaj pojedinačni ugovor završiti u narednih dvadesetak dana.
Mještanin Nikola Torbica je istakao da su bili strpljivi i da su sačekali da dođu na red za asfaltiranje.
” Ovdje ima oko 55 domaćinstava i imamo dosta djece i mladih parova tako da je svaki metar asfalta dobrodošao”, rekao je Torbica.
U ranijem periodu zavrseno je asfaltiranje po provm pojedinačnom ugovoru, čija je vrijednost radova oko 1.250.000 KM, gdje je asfaltiran 31 putni pravac u dužini oko 7500 m.
Vlada Republike Srpske je dodjelila Gradu Prijedoru sredstva za asfaltiranje puteva i ulica u iznosu 4.843.000,00 KM

Izvor: prijedorgrad