Svjedoci smo svakodnevne bahatosti i divljanja na cestama širom BiH, ali i tegiona. Opasna preticanja, bahata i dinamična vožnja, hvaljanje skupocjenim automobilima samo su neki od video klipova koje svakodnevno možemo pogledati na društvenim mrežama.

Društvene mreže sastavni su dio savremenog načina života kod gotovo svih generacija. Postale su toliko dostupne i rasprostranjenje da djeca od najranijeg doba, ukoliko ne koriste, ipak znaju za njih ili su na neki način izloženi njihovom uticaju.

Mladi rade sve za lajk, tako i rizikuju svoje ali i tuđe živote.

Donosimo vam video klip bahatih vozača skupocjenih automobila marke mercedes i porsše koji su svoju nesavjesnu vožnju prezentirali na dionici puta M17 kada su počinili niz prekršaja kao što su preticanje preko duple pune, prestizanje kolone vozila i slično.

Policija kažnjava

Svakodnevno smo svjedoci da MUP Republike Srpske bahatim vozačima oduzima vozila. Takođe, i MUP Srbije je nemilosrdan. Nedavno su mediji izvijestili kako su policajci oduzeli lamborgini Urošu Paniću. On se javno pohvalio bahatim ponašanjem i divljačkom vožnjom ulicama Beograda u lamborginiju izazivajući policajce da ga zaustave.

Snimak je nekoliko dana kružio društvenim mrežama, a pripadnici MUP locirali su automobil i zaplijenili ga.

Policajci su oduzeli luksuzni automobil od Panića, a protiv njega će podnijeti odgovarajuće prekršajne prijave nadležnom sudu.

“Za bahate, bezobzirne i nasilne vozače nema mjesta na ulicama. Ministarstvo unutrašnjih poslova zakonito, odlučno i dosljedno u borbi protiv svake vrste ugrožavanja bezbijednosti građana”,  izjavili su iz MUP-a Srbije nakon oduzimanja skupocjenog automobila.

Podsjetimo da je i sarajevska policija dana 28.12.2021. godine oduzela skupocjeni automobil marke mercedes opasnom momku Elvisu Keljmendiju jer je njegov vozač vozio po tramvajskoj pruzi koja je u fazi rekonstrukcije, saopštio je tada MUP Kantona Sarajevo.

“Policijski službenici Četvrte policijske uprave su danas od H. B. iz Visokog, na osnovu Naredbe dežurnog sudije za prekršaje Opštinskog suda u Sarajevu, privremeno oduzeli mercedes registarskih oznaka K38-A-900, vlasništvo Elvisa Keljmendija iz Sarajeva”, navedeno je iz sarajevske policije povodom ovog slučaja.

Tada su naveli da će podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv H.B. zbog počinjenog prekršaja.

Znači, bahatim vozačima se može stati u kraj kad se hoće.

Šta kažu komentari na Instagramu?

Sa druge strane, korisnici društevnih mreža su kivni na bahate vozače, a često prozivaju i policiju.

“Imate tablice. Policijo, kažnjavaj, halloo, dupla puna”.

“Bez obzira na model auta, preticanje preko duple pune linije svuda u svijetu je zabranjeno.”

“Nije to divljanje nego zavist sto vi nemate i ne možete. Zavidnost nema veze sa ovim prekršajima.. dupla bijela i prelazi u drugu traku, sigurno je tako i auto školi naučio. Nema veze je l’ vozi bentlija ili kadeta.. Poštuj saobraćaj!”

“Dao Bog pa svi u BiH divljali s ovakvim vozilima!”

“Gori su oni sto u golfu 2 pokušavaju isto. 911 GT3 ima konja ko golf 2 kila. Prestizanje počne i završi za 3 do 5 sekundi, nikoga nije ugrozio iz suprotnog pravca tako da se ovdje nam šta pametno napisati više.”

“Kupiće babo još više konja.”

Izvor: Crna-hronika.info