Ona je žena koja se ne plaši hladnoće, zbog toga je prešla preko 4.000 kilometara i oborila sopstveni rekord.

Makedonka po imenu Beti Kotočevska već godinama unazad praktikuje kupanje u ledenoj vodi, po uzoru na Vima Hofa, ekstremog sportistu iz Holandije. Njegove metode podrazumijevaju pridržavanje sljedećih pravila: pravilno disanje, postepeno izlaganje hladnoći i posvećenost, prenosi nationalgeographic.rs.

Iako ova 27-godišnja djevojka najviše voli da istražuje jezera i vodopade svoje domovine, ona se trenutno nalazi u Laponiji – gdje je oborila sopstveni rekord. Naime, na sjeveru Evrope u dijelu koji se nalazi iznad arktičkog kruga, Beti je još jednom testirala granice svoje izdržljivosti i plivala u vodi na temperaturi koja je iznosila, ni manje ni više, nego -34 stepena Celzijusa.

Kako je sama napisala na društvenim mrežama, prešla je 4.286 kilometara da bi oborila rekord iz 2018. godine, kada je plivala na temperaturi koja je iznosila -33 stepena Celzijusa. Dodala je i kako je u srijedu zabilježena najniža temperatura u Laponiji ove godine. To je poprilično iznenadilo sve njene stanovnike, pošto temperatura tokom cijele zime nije padala ispod – 27,7 stepeni Celzijusa.

Izvor: Agencije