U Srpskoj će ovo jutro i danas prijepodne biti suvo uz sunčane periode, te postepeno naoblačenje sa zapada.

Od sredine dana promjenljivo uz povremenu kišu i pljuskove, prvo na zapadu, zatim u većini predjela. Uveče oblačno sa kišom, na jugu pretežno suvo. U noći zahlađenje sa kišom uz jačanje sjevernog vetra. Do narednog jutra uz zahlađenje kiša će preći u susnježicu i snijeg u višim predjelima.

Vjetar u prvom dijelu dana slab, popodne umjeren sjevernih smjerova. Uveče i u noći jak sjeverni, prognoza je Hidrometeorološkog zavoda Srpske.

Minimalna temperatura od 3 do 8, u višim predjelima od 0 stepeni, maksimalna od 11 do 16, u višim predjelima od 7 stepeni.

U ponedjeljak jače zahlađenje uz padavine. U višim predjelima će padati snijeg uz formiranje snježnog pokrivača, a u nižim predjelima kiša i susnježica. Popodne padavine slabe i prestaju na sjeveru i zapadu, a na istoku i na planinama će i dalje padati slab snijeg do večeri. Biće i vjetrovito uz umjeren do jak sjeverni vjetar. Na jugu Hercegovine pretežno suvo uz jaku do olujnu buru, uveče samo ponegdje slaba kiša.

Minimalna temperatura od 1 do 5, na jugu do 9, u višim predjelima od -2 stepena. Maksimalna temperatura od 3 do 8, na jugu do 14, u višim predjelima od 0 stepeni. Uveče zahlađenje.

U utorak još hladnije, vjetrovito i oblačno sa padavinama. Ujutru će snijeg padati na istoku i planinama, a u ostalim predjelima će biti pretežno suvo. Tokom dana padavine se šire od istoka ka zapadu. U nižim predjelima će padati kiša, susnježica i ponegdje i snijeg, a u brdskoplaninskim predjelima snijeg uz dalji porast snježnog pokrivača. Na jugu pretežno suvo i vjetrovito.

Minimalna temperatura od -2 do 2, na jugu do 5, u višim predjelima od -5 stepeni, maksimalna od 2 do 6, na jugu do 10, u višim predjelima od -2 stepena.

Izvor: Srpskainfo