Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor obišao je radove na asfaltiranju puta u zaseoku Marčetići u mjesnoj zajednici Petrovo.

Nakon završetka radova u četiri ulice u naselju Gomjenica, radovi na asfaltiranju su nastavljeni u ovom naselju na putnom pravcu dužine 900 metara ,a vrijednost radova iznosi 130.362,40 KM sa PDV-om. Asfaltiranje se realizuje i dogovara u saradnji sa savjetima mjesnih zajednica, koji su i predlagali putne pravce i prioritete, a sa ovim aktivnostima nastavljamo i u narednom periodu.

“To što smo rekli u prethodnim mjesecima, znači kada budemo počinjali s radovima, radićemo tamo isključivo gdje ima naroda, gdje ima djece. To je jedinstven stav i nastavljamo raditi u punom kapacitetu tokom čitave godine”, rekao je Javor novinarima.
On je najavio i da se sutra nastavlja asfaltiranje puteva na širem području grada radovima na tri putna pravca u naselju Saničani u dužini od 2.330 metara , te da je vrijednost tih radova 327.000 KM.
Javor je ponovio da je sva sredstva za asfaltiranje puteva obezbijedila Vlada Republike Srpske, a da je u ovoj fazi riječ o ugovoru s “Prijedorputevima” vrijednom ukupno 2.060.000 KM za 27 putnih pravaca ukupne dužine više od 14 kilometara.

Izvor: prijedorgrad