U Srpskoj će i narednih dana biti oblačno i hladno za ovo doba godine, uz kišu u nižim, a susnježicu i slab snijeg u višim predjelima.

Sutra ujutru umereno oblačno i hladno uz slab mraz. Tokom dana promjenjivo oblačno uz sunčane periode, na istoku oblačnije.

Vjetar slab do umjeren sjevernih smjerova, lokalno jak, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Minimalna temperatura od -4 do 0, na jugu do 3, u višim predjelima od -8 stepeni. Maksimalna temperatura od 5 do 11, u višim predjelima od 1 stepen Celzijusa.

U petak ujutru hladno uz slab mraz i umjereno oblačno. Tokom dana umjereno oblačno uz sunčane periode i postepeno toplije. Na istoku oblačnije uz slabu kišu ponegdje, u višim predjelima slab snijeg.

Minimalna temperatura od -3 do 3, u višim predjelima od -7 stepeni, maksimalna od 7 na istoku do 14 na jugu i zapadu, u višim predjelima od 3 stepena.

U subotu oblačno i svježije sa kišom koja se širi od sjevera ka jugu i istoku. U višim predjelima susnježica ili slab snijeg. Na jugu Hercegovine povremeno sa kišom.

Minimalna temperatura od 1 do 5, u višim predjelima na istoku od -3 stepena, maksimalna od 5 do 9, na jugu do 13, u višim predjelima od 1 stepen.

U nedjelju oblačno i dalje mjestimično sa kišom, u višim predjelima susnježica ili slab snijeg.

Minimalna temperatura od 1 do 6, u višim predjelima na istoku od -1 stepen, maksimalna od 5 do 9, na jugu do 13, u višim predjelima od 2 stepena.

Autor: SRNA/Srpskainfo