Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović u Gradskoj upravi Prijedor sastali su se danas sa rukovodstvom ovog grada i čelnim ljudima susjednih opština, a prisutan je bio i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Danijel Egić.

Dodik je tom prilikom izjavio da bolnica u ovom gradu zaslužuje rekonstrukciju i, eventualno, neku dogradnju i da to bude u smislu potreba ovog grada i ove regije, a ne da se prave neke megalomanske priče koje nisu održive.
“Definitivno moramo da shvatimo da te priče o tome da je to nešto potrebna nova bolnica, zaista, danas moramo da prestanemo da pričamo o tome”, rekao je Dodik novinarima u Prijedoru i dodao da postojeću treba modernizovati i uskladiti s potrebama.
On je naveo da je sa rukovodstvom grada razgovarao o Ribnjaku “Saničani” koji je u stečaju.

“I grad i Republika su odlučni da to vrate narodu, a ne da ostane špekulatnima. Eto, to ćemo sada vidjeti na koji način ćemo riješiti”, najavio je Dodik.
On je naglasio da se nije odustalo od mnogih pitanja koja Prijedor treba da riješi.
“Prijedor tek čekaju investicije koje će biti podržane od strane Republike kako bi riješio sve svoje komunalne i infrastrukturne probleme”, poručio je Dodik.
“Razgovarali smo o novim komunalnim ulaganjima. Vjerovatno u drugoj polovini godine ili iduće godine ponovo ćemo se naći da vidimo kako ponovo pomoći da ono što je preostalo problema riješimo”, najavio je Dodik.
On je dodao da susjedne opštine kao najveći problem izdvajaju komunalne djelatnosti.
“Dogovorili smo da u okviru komunalnog preduzeća u Prijedoru se formira jedna posebna služba koja će pomagati Oštroj Luci i nekim drugim opštinama jer one nemaju potencijal da podržavaju posebna javna preduzeća za tako nešto”, rekao je Dodik.

Izvor: prijedorgrad