Radovi na asfaltiranju na području grada nastavljeni su danas u Rakelićima, zaseok Kneževići u dužini od 1532 metra, a vrijednost radova je oko 220.000,00KM sa PDV-om.

Mještanin Milan Rokvić je istakao da se značaj ovog puta ne ogleda prvenstveno u broju stanovnika koji ovdje trenutno žive već pravcu koji spaja. U pitanju je magistralni put M-15 Prijedor-Sanski Most preko mosta u naselju Pejići.To je , kako je potvrdio Rokvić velika prečica za stanovnike Rasavaca, i Ništavaca koji taj put koriste.

U obilasku radova danas je na terenu bio gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor koji je istakao da je na svim mjestima koje je obišao naišao na zadovoljstvo i odobravanje građana što samo potvrđuje da je bila ispravna odluka da se asfaltiranje realizuje i dogovara u saradnji sa savjetima mjesnih zajednica i građanima na terenu koji su i predlagali putne pravce i prioritete.

Do sada je po drugom pojedinačnom ugovoru asfaltirano 11 putnih pravaca i vrijednost radova je 860.000,00KM sa PDV-om.Takođe, sa današnjim danom izvršena je priprema i trenutno se priprema 11 putnih pravaca, tj.postavljanje tampona i sve ostale pripremne faze do asfaltiranja. Rok izvođenja svih radova je 15 dana od dana uvođenja u posao. Ovim Ugovorom obuhvaćeno je 14 mjesnih zajednica na teritoriji grada Prijedora i njihova dužina je 14,5km.

Izvor: prijedorgrad