Članovi Tamburaškog orkestra SKUD-a “Dr Mladen Stojanović” vratili su se sa uspješnog gostovanja u Bileći. Koncert tamburaškog orkestra, održanje u sali Doma kulture “Jevto Dedijer” u organizaciji ove institucije uz podršku Opštine Bileća.

“Izveli smo program u kojem je bilo više različitih žanrova muzike, od one iz naše tradicije, pa filmske, klasične i džez – muzike, do savremene popularne muzike. Aplauzi i ovacije su nam rekli sve”, rekao je Nebojša Aleksić, sekretar Društva i član orkestra, dodavši da domaćini već sada razmišljaju o ponovnom gostovanju orkestra u njihovom gradu, a veoma izvjesno je i gostovanje u Trebinju iz kojeg su na koncert došli muzički stručnjaci.

Domaćini nisu krili oduševljenje. “Ovo je jedan od najznačajnijih kulturnih događaja koji se desio u našem gradu. Koncert je bio toliko uspješan da sam uvjeren da je zadao standarde za buduće događaje u našem Domu kulture, a za mene lično veliko ohrabrenje i podsticaj za naredne poslove. Poruke sa pozitivnim ocjenama ovog događaja neprestano mi stižu”, rekao je za Kozarski vjesnik Lazar Gnjato, direktor Doma kulture u Bileći.

Dodao je da je zainteresovan za dalju saradnju sa prijedorskim umjetnicima. “Ovo je bilo jedno jako lijepo gostovanje Društva. Domaćin se potrudio da svi detalji organizacije ovog događaja budu pažljivo osmišljeni i realizovani bez greške”, riječi su Mare Ećim, predsjednice Društva.

“Sigurna sam da ćemo nastaviti saradnju sa Bilećom, uključujući i neke naše druge sekcije. Izuzetno sam ponosna i na činjenicu daje istoga dana, pored tamburaškog orkestra, naš

izvođački ansambl folklorne sekcije nastupio u Brezičanima, a dječija grupa folklora u Gradišci. I svi su dobili pohvale” dodala je ona.

Izvor: kozarski