Srbin M.Ј. iz Zvečana ranjen je sinoć hicima iz vatrenog oružja kod Bistričkog mosta na putu Leposavić-Kosovska Mitrovica, potvrdio je direktor bolnice u Mitrovici Zlatan Elek.

Operisan je, zaustavljeno mu je krvaranje i prebačen je na odjeljenje intenzivne njege sa, za sada, stabilnim parametrima.

Elek je naveo da je M. Ј. u svesnom stanju i da je medicinskom osoblju, koje je ga je primilo, rekao da su na njega, dok je bio u vozilu u pokretu, pucali pripadnici specijalne jedinice policije na punktu kod Bistričkog mosta.

– Sinoć po povratku iz Leposavića dole u Bistrici gdje je njihova baza, nakon prolaska kroz punkt samo sam začuo pucanj i bol u ramenu. Ne mogu da budem sto posto siguran ko je pucao, ali u onoj bazi sem njihove vojske i policije ne vjerujem da ima bilo kog drugog. Čuo sam prasak stakla pozadi i napred iskreno i nije mi bilo svejedno uplašio sam se, produžio sam dalje, krenuo kući. Stigao sam do mjesta Šaren kamen i šta je dalje bilo, gdje su kola, ko me je doveo pojma nemam – rekao je Јovanović.

Tzv. kosovska policija je saopštila da nije bila uključena u bilo koji slučaj pucnjave i da sprovodi intenzivnu istragu kako bi razjasnila slučaj.

Autor: Agencije