Grad Prijedor će u drugom polugodištu tekuće školske godine subvencionisati troškova đačkog prevoza za 251 srednjoškolca kojima je škola udaljena više od četiri kilometra.

Uslove za subvenciju đačkog prevoza po posebnim kategorijama ispunila su 153 đaka, a pravo na subvenciju đačkog prevoza u visini od 20 odsto od iznosa mjesečne karte 98 učenika, navodi se konačnim rezultatima javnog poziva koje je Grad Prijedor objavio danas.

Na subvenciju od 50 odsto imaju pravo srednjoškolci koji nemaju jednog roditelja, čiji roditelj ima status ratnog vojnog invalida ili status civilne žrtve rata ili žrtve ratne torture, kome je jedan roditelj nezaposlen, a živi u višečlanoj porodici, kao i gdje jedan roditelj samostalno izdržava dijete.

Pravo na subvenciju od 100 odsto imaju đaci iz višečlanih porodica gdje su oba roditelja nezaposlena, učenici sa invaliditetom, korisnici prava na njegu i pomoć drugog lica i djeca iz porodica čiji je roditelj korisnik stalne novčane pomoći ili prava na pomoć i njegu drugog lica.

U budžetu grada za 2023. za ove subvencije planirano je 70.000 KM

SRNA