Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas početak izgradnje dva memorijalna centra u Donjoj Gradini i Beogradu u pomen Srbima ubijenim u ustaškom logoru Jasenovac, te istakao da je riječ o zajedničkom projektu Republike Srpske i Srbije.

On je u Beogradu istakao da je i NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije dao blagoslov i prihvatio da učestvuje u ovom istorijski i strateški značajnom nacionalnom i regionalnom, pa i evropskom projektu.

“U upravljačkom timu oko strateških odluka biće predsednici Srbije i Srpske, vlada i skupština Srbije i Srpske”, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare u vili “Mir” sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom.

Vučić je rekao da će na sljedećoj sjednici Vlade Srbije i zajedničkoj sjednici vlada Srbije i Republike Srpske imati prijedlog zaključka o izgradnji dva memorijalna centra.

“Konačno krećemo u realizaciju dva memorijalna centra, jednog u Donjoj Gradini, a 23. aprila ćemo imati i pomen stradalim u Jasenovcu baš u Donjoj Gradini na teritoriji Republike Srpske. I jednog memorijalnog centra u Beogradu posvećenog jasenovačkim žrtvama”, istakao je Vučić.

Izvor: SRNA/banjaluka.net