Letenje je veoma čest motiv u snu. Ovakva vrsta sna obično predstavlja osećaj oslobođenja, kao da se sanjar konačno oslobodio okova ljudi, situacija ili okolnosti koje su ga sputavale ili su im na neki način nanosile štetu.

Ovakav san ukazuje da možete da se nosite sa problemima i hitnim slučajevima u svakoj situaciji i da bi bilo dobro da iskoristite priliku kada se ona ukaže. Usred tuge i bola, lucidni leteći snovi pružaju nadu.

Ljudska vrsta nikada nije bila u stanju da leti. Ali uvijek smo bili oduševljeni idejom da letimo visoko u vazduhu. Letenje predstavlja slobodu od spoljnih problema. Označava psihološki izbjegavanje patnje i traženje zadovoljstva, prenosi “AlicaForneret”.

Simbolično, pored osjećaja slobode, leteći san može da se tumačiti i kao čežnja za autonomijom i nezavisnošću, jer ste uspješno prevazišli svoja ograničenja i sa lakoćom možete da se krećete u teškim situacijama u svakodnevnom životu.

Ako, pak u snu vidite leteći predmet, to je znak da ste uspješno riješili neku prepreku u svom budnom životu.

Letenje u vašim snovima je simbol vaše sposobnosti da vidite stvari iz ugla drugih ljudi. To je simbol početka ispočetka i nade. Predrasudama nema mjesta u vašem umu, i nema im mjesta u načinu na koji vidite svijet.

No, san u kome letite može da vam ostavi utisak da ste izuzetno moćni i nezaustavljivi, pa vaša “psiha” može da postane neopravdano naduvana od ponosa, što može dovesti do toga da izbjegavate druge koji su u vašem neposrednom okruženju.

Ako vam je u snu udobno i opušteno dok letite, onda imate sposobnost da brzo prevaziđete poteškoće koje vam život donosi.

Sanjati da letite predstavlja prolaz i transformaciju u budnom životu. Prešli ste na novu fazu u životu, kao što je početak nove romantične veze ili profesionalni poduhvat. Letenje u snovima može da znači i neiskorišćeni potencijal koji imate da pobijedite nad izazovima koje vam život postavlja.

Mnogi psihijatri veruju da snovi o letenju ukazuju na ambiciju. Skloni ste da radite stvari koje nisu neophodne, što dovodi do nepotrebnog stresnog i turbulentnog procesa. Sigmunda Frojda, sa druge strane smatra da su takvi snovi uzrokovani potisnutom seksualnom energijom koja žudi da bude izražena.

Letenje je oduvijek tumačeno i kao znak da je čovjekov duh napustio svoje smrtno tijelo i prešao na viši nivo oslobođenja, a prema Tibetancima, Indijancima i Hindusima, letenje u snu predstavlja preminule duše i vašu dublju emocionalnu vezu sa njima. Takođe postoji veza između ovih vizija i fenomena poznatog kao “astralna projekcija”, u kojoj je sanjar podvrgnut višim duhovnim vibracijama koje mu daju sposobnost da samostalno i sa samopouzdanjem leti.

Nasuprot tome, Biblija gleda na letenje u snu kao na kukavički pokušaj bježanja od stvarnih okolnosti.

Sanjati o letenju u vazduhu

Ako sanjate da letite kroz vazduh, to predstavlja vašu unutrašnju želju da se oslobodite svih vrsta ropstva i da uživate u ekstazi i blaženstvu.

Vedro plavo nebo predstavlja nove početke i nadu u snovima. Sreću i spokoj.

Međutim, ako letite kroz oblačno nebo u svojim snovima, to predstavlja oluje u vašem stvarnom životu. Nebo ukazuje na vašu sposobnost da izdržite nesreću, kao i na vašu unutrašnju snagu.

Sanjati da možete da letite

Ova vrsta simbolike sna ukazuje na to da ćete uskoro naići na nadu i nove izglede. Trebalo bi da ostanete fokusirani i uvjereni u svoje sposobnosti.

Letenje znači i da posjedujete karakteristike koje će vam pomoći da postignete svoje ciljeve. Takvi snovi vas podstiču da sačuvate snagu i uživate u slobodi, i pokazuju vašu odlučnost i sposobnost da savladate prepreke.

Sanjati o letenju od opasnosti

U vašim snovima, letenje od opasnosti je metafora za strah.  Nastojite da pobjegnete ili izbjegnete specifične situacije u stvarnom svijetu koje vam stvaraju probleme. Letenje je metafora za bježanje od loših situacija u stvarnom životu. Ovaj san prikazuje prepreke i izazove koje aktivno pokušavate da izbjegnete.

Sanjati o letenju iznad vode

Ovaj san pokazuje vaš trijumf nad neuspesima i poteškoćama, kao i sposobnost upravljanja emocijama povezanim sa stvarnim životnim problemima.

Voda simbolizuje tok emocija. Tako, u snu, letenje iznad vode podrazumijeva otpuštanje briga i kretanje uz tok.

Ovaj san vam omogućava da lako shvatite promene koje se dešavaju i predstavlja prevazilaženje straha i povezivanje sa svojim unutrašnjim ja kako biste upravljali jakim emocijama i prevazišli negativne, prenosi “Telegraf.rs“.