Nestabilna atmosfera uslovljama promjenljive vremenske prilike u Bosni i Hercegovini. Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda,  narednih 15 dana očekuju se povremene padavine.

Kraći stabilniji period izgledan je od 20. do 23. aprila, kada se očekuje više sunčanih intervala uz malu vjerovatnoću za pljuskovite kratkotrajne padavine. Od 24. do kraja prognoznog perioda očekuje se nestabilno vrijeme uz padavine, nešto većeg intenzivnije na zapadu i jugu zemlje.

Od 17. do 28. aprila, vrijednosti temperatura vazduha očekuju se u granicama uobičajenih za ovaj period. Na planinama i visoravnima, zapadne, jugozapadne, centralne i istočne Bosne, prognozirane temperature vazduha očekuju se od 2 do 6°C, u nižim, kotlinskim predjelima Bosne, od 3 do 7°C, dok se u Hercegovini prognozira od 4 do 9°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni se očekuju od 12 do 16, na jugu zemlje do 22°C.

Natprosječne temperature vazduha prognoziraju se od 29. aprila. Jutarnje se očekuju od 8 do 13 u Bosni, na jugu zemlje do 14, danju u Bosni između 18 i 22°C, na jugu zemlje od 20 do 25°C.

Izvor: banjaluka.net